Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Rozostřování vidění

Dobrý den, Je mi 37 let. Již asi půl roku mám problém s viděním, velmi špatně se specifikuje, protože defakto čtu i vidím pořád velmi dobře, ale vidění se mi rozostřuje asi po vteřině až několika vteřinách a tudíž musím jakoby pořád znovu zaostřovat, což způsobuje bolesti hlavy a očí. A jakoby stálé mlhavé vidění či co. Toto rozostřování je několik dní silné a pak náhle zase mnohem slabší a tak pořád dokola. Prošel jsem již několika vyšetřeními např. na cukrovku, dále vyšetření očního nervu, poté návštěva u očního specialisty a rozkapání očí a s tím související všemožné testy ..vše v pořádku. Až na diagnózu suchého oka. A mírnou vadu zraku -0,25 obě oči. Následovala návštěva u neurologa a tam mi došlo, že jsem se asi před půl rokem začal léčit na vys. Krev. Tlak. Neurolog říkal, že to mohou způsobovat léky. Takže jsem postupně vyzkoušel 4 druhy léků na tlak, můj praktický lékař spíše tápe a zkouší co je na trhu nového. :-):_))Je pravdou, že u posledních prášků betablokátorů byla bolest a zhoršení už po třech dnech užívání. Takže nyní jsem vše přestal brát asi 14 dní už. Vidění se trochu zlepšilo, ale pořád přetrvávají problémy. Nevím jak dlouho se odbourávají léky z těla. Takže, když koukám na nějaký předmět vteřiku tři, tak se mi úplně rozostří a jako bych zaostřil za něj. Více to probíhá při pohledu do dálky, méně na blízko. Do očí si nyní kapu kvalitní umělé slzy. Nevím jaký další postup, když na očním mi řekli, že mám vše v pořádku :_(( Poradíte mi prosím? Děkuji Milan

Odpovědi na otázku

Pane Milane.Mám úplně to samé co Vy.Neberu tedy žádné léky jak popisujete,ale problémy začali před 4 lety a to vyloženě z týdne na týden.Nejprve jsem začala vidět rozmazaně na pravé oko,Postupně pak na levé a nyní vidím během dne 4x jinak.Více zamlženě na pravé pak třeba za hodinu na levé a musím pořád často mrkat,abych viděla ostře,tedy spíše lépe než před mrknutím.Během 3-4 vteřin musím opět mrknout.Mám také diagnozu suchého oka ,kapu ocutein brilant a umělé slzy.Oči se mi po probuzení špatně otevírají a pálí.Podle lékařů také vše v pořádku.Pokud někdo víte jaká vyšetření mám podstoupit,prosím poraďdte.Děkuji
Snad by bylo vhodné doplnit 24hodinové monitorování krevního tlaku a podle výsledku postupovat dál. Počítám, že také budete dále chodit na kontroly k očnímu lékaři a neurologovi. Nic dalšího mě nenapadá, pravděpodobně to bude opravdu v souvislosti s užíváním léků.